Home

Over EIFD

Examen Instituut Financiële Dienstverlening (EIFD) is gespecialiseerd in dienstverlening voor het behalen van jouw nieuwe Wft beroepskwalificaties & PE examens. EIFD verzorgt de logistiek ten behoeve van Wft examinering en denkt graag mee omtrent Wft Vakbekwaamheid van jou of jouw organisatie. EIFD is een door het CDFD (College Deskundigheid Financiële Dienstverlening) erkend exameninstituut.

EIFD heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan omtrent Wft Vakbekwaamheid en als toonaangevend partner, naast de open markt ook veel grote financiële instellingen mogen faciliteren. De basis van onze ervaring op het gebied van financiële dienstverlening wordt gevormd door onze nauwe samenwerking met opleidingspartner Dukers & Baelemans. Gezamenlijk kunnen wij u optimaal begeleiden en faciliteren bij het maken van een Wft of PE examen.

Door middel van parate kennis en optionele slimme tools kunnen wij ook jou en jouw organisatie optimaal voorbereiden op de Wft Vakbekwaamheidsnormen en streven wij in alle gevallen naar een geslaagde samenwerking.

Vakbekwaamheidsbouwwerk

Het vakbekwaamheidsbouwwerk is wettelijk vastgesteld in de Wet op het financieel toezicht (Wft) Belangrijke spelers in de markt voor de uitvoering van de wet zijn het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) en Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Het CDFD adviseert en ondersteunt de Minister van Financiën inzake het onderdeel vakbekwaamheid in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Dit betreft onder meer:

  • inhoudelijk beheer van de Centrale Examenbank;
  • adviseren over eind- en toetstermen;
  • erkennen van en toezien op Wft-exameninstituten;
  • adviseren over gelijkstellingen van diploma’s aan Wft-diploma’s;
  • adviseren over Wft-gerelateerde onderwerpen.

Een belangrijke bron voor uw examen is de kandidaatbrochure, deze is te vinden op de CDFD site.

DUO verzorgt de systemen met de vragen voor alle examens, en de inzage mocht je een examen willen inzien. Ook registreert DUO de succesvol omgewisselde diploma’s, de afgelegde examens en reikt zij de diploma’s uit aan de exameninstituten.