Home

Adviseur Schadeverzekering Particulier

Om jouw beroepskwalificatie Adviseur Schadeverzekering Particulier geldig te houden (en dus adviesbevoegd te blijven), dien je in iedere PE periode jouw PE examen Schadeverzekering Particulier te behalen. Het PE examen Schadeverzekering Particulier bestaat uit vragen over de modules Basis en Inkomen. De huidige PE periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Zorg er dus voor dat je vóór 1 april 2025 jouw PE examen behaalt.

Wft basis kwalificatie EIFD

Beroepskwalificatie in huidige PE periode behaald

Behaalde je jouw beroepskwalificatie Adviseur Schadeverzekering Particulier in de huidige PE-periode (1 april 2022 tot 1 april 2025)? Dan hoef je pas in de volgende PE periode (1 april 2025 tot 1 april 2028) jouw PE examen Schadeverzekering Particulier te doen.

Ook Adviseur Zorgverzekeringen?

Als Adviseur Schadeverzekering Particulier mag je ook adviseren over zorgverzekeringen. Ben je naast Adviseur Schadeverzekering Particulier ook Adviseur Zorgverzekeringen? Dan is het behalen van het PE examen Zorgverzekeringen niet verplicht, maar kan het wél verstandig zijn. Kies je er namelijk voor om alleen het PE examen Schade Particulier te behalen, dan vervalt daarmee jouw diploma Adviseur Zorgverzekering. Besluit je in de toekomst om jouw adviestaken op het gebied van particuliere schadeverzekeringen te staken? Dan is jouw adviesbevoegdheid vervallen op het gebied van zorgverzekeringen. Je dient deze beroepskwalificatie dan opnieuw te behalen door middel van het Bijzonder Examen Zorgverzekeringen.

PE Schadeverzekering Particulier examen

Meer informatie

Aantal vragen: 26

  • 18 vragen kennis en begrip
  • 8 vragen vaardigheid en competenties

Aantal punten: 34
Cesuur: 68%
Beschikbare tijd: 60 minuten

Boek hier je PE Schadeverzekering Particulier examen

Gratis online studieadvies

Twijfel je welk(e) PE examen(s) je moet behalen? Vraag dan een gratis online studieadvies op via de Wft & PE checker.

Eind- en toetstermen

Bekijk de officiële publicatie van de eind- en toetstermen voor de PE examens op de website van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

Hulpmiddelen

Onderstaande hulpmiddelen zijn toegestaan tijdens het examen. Deze worden verstrekt op de examenlocatie en hoef je dus niet zelf mee te nemen:

  • Eenvoudige (niet programmeerbare) rekenmachine
  • Schrijfmateriaal

Voorbereiden op het PE examen

Opleiding Dukers & Baelemans

Wil je je optimaal voorbereiden op dit examen? Bekijk dan de beschikbare opleidingen bij Dukers & Baelemans.

 

Gratis oefenexamen

Dukers & Baelemans stelt een gratis oefenexamen beschikbaar voor EIFD-kandidaten.

 

Permanent Actueel

Blijf aantoonbaar op de hoogte van alle actualiteiten op jouw vakgebied.