Home

Adviseur Hypothecair Krediet

Om jouw beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet geldig te houden (en dus adviesbevoegd te blijven), dien je in iedere PE periode jouw PE examen Hypothecair Krediet te behalen. Het PE examen Hypothecair Krediet bestaat uit vragen over de modules Basis, Vermogen en Hypothecair Krediet. De huidige PE periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2025. Zorg er dus voor dat je vóór 1 april 2025 jouw PE examen behaalt.

Wft basis kwalificatie EIFD

Beroepskwalificatie in huidige PE periode behaald

Behaalde je jouw beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet in de huidige PE-periode (1 april 2022 tot 1 april 2025)? Dan hoef je pas in de volgende PE periode (1 april 2025 tot 1 april 2028) jouw PE examen Hypothecair Krediet te doen.

PE Hypothecair Krediet examen

Meer informatie

Aantal vragen: 25

  • 18 vragen kennis en begrip
  • 8 vragen vaardigheid en competenties

Aantal punten: 34
Cesuur: 68%
Beschikbare tijd: 60 minuten

Boek hier je PE Hypothecair Krediet examen

Gratis online studieadvies

Twijfel je welk(e) PE examen(s) je moet behalen? Vraag dan een gratis online studieadvies op via de Wft & PE checker.

Geen beroepskwalificatie, wel een losse module?

Beschik jij over een Wft certificaat, maar nog niet over een volledige beroepskwalificatie? Dan hoef je dit certificaat niet geldig te houden met een PE examen. Zodra je de beroepskwalificatie behaalt, dien je deze geldig te houden door in de eerstvolgende PE periode een PE examen te behalen. Voorbeeld: een adviseur die op 1 juli 2017 het examen Wft Basis behaalde en op 1 juli 2018 het examen Wft Hypothecair Krediet, mag nog niet adviseren binnen de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet. Hier moet de adviseur namelijk eerst het examen Wft Vermogen voor behalen. Behaalt de adviseur het examen Wft Vermogen op 1 juli 2019? Dan behaalt de adviseur hiermee de beroepskwalificatie Adviseur Hypothecair Krediet in de PE periode 1 april 2019 – 1 april 2022. De adviseur moet dan in de PE periode 1 april 2022 – 1 april 2025 voor het eerst het PE examen Hypothecair Krediet behalen.

Eind- en toetstermen

Bekijk de officiële publicatie van de eind- en toetstermen voor de PE examens op de website van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

Hulpmiddelen

Onderstaande hulpmiddelen zijn toegestaan tijdens het examen. Deze worden verstrekt op de examenlocatie en hoef je dus niet zelf mee te nemen:

  • Eenvoudige (niet programmeerbare) rekenmachine
  • Schrijfmateriaal

Voorbereiden op het PE examen

Opleiding Dukers & Baelemans

Wil je je optimaal voorbereiden op dit examen? Bekijk dan de beschikbare opleidingen bij Dukers & Baelemans.

 

Gratis oefenexamen

Dukers & Baelemans stelt een gratis oefenexamen beschikbaar voor EIFD-kandidaten.

 

Permanent Actueel

Blijf aantoonbaar op de hoogte van alle actualiteiten op jouw vakgebied.