Home

Adviseur Consumptief Krediet

5Om jouw beroepskwalificatie Adviseur Consumptief Krediet geldig te houden (en dus adviesbevoegd te blijven), dien je in iedere PE periode jouw PE examen Consumptief Krediet te behalen. Het PE examen Consumptief Krediet bestaat uit vragen over de modules Basis en Consumptief Krediet. De huidige PE periode loopt van 1 april 2022 tot 1 april 2022. Zorg er dus voor dat je vóór 1 april 2025 jouw PE examen behaalt.

Wft basis kwalificatie EIFD

Beroepskwalificatie in huidige PE periode behaald

Behaalde je jouw beroepskwalificatie Adviseur Consumptief Krediet in de huidige PE-periode (1 april 2022 tot 1 april 2025)? Dan hoef je pas in de volgende PE periode (1 april 2025 tot 1 april 2028) jouw PE examen Consumptief Krediet te doen.

Ook Adviseur Hypothecair Krediet?

Ben je naast Adviseur Consumptief Krediet ook Adviseur Hypothecair Krediet? Dan is het behalen van het PE examen Consumptief Krediet niet verplicht, maar kan het wél verstandig zijn. Kies je er namelijk voor om alleen het PE examen Hypothecair Krediet te behalen, dan vervalt daarmee jouw beroepskwalificatie Adviseur Consumptief Krediet. Besluit je in de toekomst om jouw adviestaken op het gebied van hypothecaire kredieten te staken? Dan is jouw adviesbevoegdheid vervallen op het gebied van consumptieve kredieten. Je dient deze beroepskwalificatie dan opnieuw te behalen door middel van het Bijzonder Examen Consumptief Krediet.

PE Consumptief Krediet examen

Meer informatie

Aantal vragen: 22

  • 14 vragen kennis en begrip
  • 8 vragen vaardigheid en competenties

Aantal punten: 30
Cesuur: 68%
Beschikbare tijd: 60 minuten

Boek hier je PE Consumptief Krediet examen

Gratis online studieadvies

Twijfel je welk(e) PE examen(s) je moet behalen? Vraag dan een gratis online studieadvies op via de Wft & PE checker.

Eind- en toetstermen

Bekijk de officiële publicatie van de eind- en toetstermen voor de PE examens op de website van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

Hulpmiddelen

Onderstaande hulpmiddelen zijn toegestaan tijdens het examen. Deze worden verstrekt op de examenlocatie en hoef je dus niet zelf mee te nemen:

  • Eenvoudige (niet programmeerbare) rekenmachine
  • Schrijfmateriaal

Voorbereiden op het PE examen

Opleiding Dukers & Baelemans

Wil je je optimaal voorbereiden op dit examen? Bekijk dan de beschikbare opleidingen bij Dukers & Baelemans.

 

Gratis oefenexamen

Dukers & Baelemans stelt een gratis oefenexamen beschikbaar voor EIFD-kandidaten.

 

Permanent Actueel

Blijf aantoonbaar op de hoogte van alle actualiteiten op jouw vakgebied.