Home

Vakbekwaam

Om als financieel adviseur te mogen werken dient u te beschikken over een geldige beroepskwalificatie. Deze kunt u behalen door de onderliggende initiële examens met succes af te leggen. Daarna dient u per Permanente Educatie periode het PE-examen op beroepskwalificatieniveau te halen. Hieronder staan de beroepskwalificaties die u als financieel adviseur kunt behalen op een rij. Lees meer..

Adviseur Basis

Niveau: MBO

Om als Adviseur Basis aan de slag te mogen gaan, dient u het examen Wft Basis te behalen en te voldoen aan de Permante Educatie plicht.

 

Adviseur Zorgverzekeringen

Niveau: MBO

Om als Adviseur Zorgverzekeringen aan de slag te mogen gaan, dient u het examen Wft Zorgverzekeringen te behalen en te voldoen aan de Permante Educatie plicht.

 

Adviseur Consumptief Krediet

Niveau: MBO

Om als Adviseur Consumptief Krediet aan de slag te mogen gaan, dient u het examen Wft Basis & Wft Consumptief Krediet te behalen en te voldoen aan de Permante Educatie plicht.

 

Adviseur Schadeverzekeringen Particulier

Niveau: MBO

Om als Adviseur Schadeverzekering Particulier aan de slag te mogen gaan, dient u het examen Wft Basis & Wft Schade Particulier te behalen en te voldoen aan de Permante Educatie plicht.

 

Adviseur Vermogen

Niveau: MBO (+)

Om als Adviseur Vermogen aan de slag te mogen gaan, dient u het examen Wft Basis & Wft Vermogen te behalen en te voldoen aan de Permante Educatie plicht.

 

Adviseur Inkomen

Niveau: MBO (+)

Om als Adviseur Inkomen aan de slag te mogen gaan, dient u het examen Wft Basis & Wft Inkomen te behalen en te voldoen aan de Permante Educatie plicht.

 

Adviseur Schadeverzekeringen Zakelijk

Niveau: MBO (+)

Om als Adviseur Schadeverzekering Zakelijk aan de slag te mogen gaan, dient u het examen Wft Basis, Wft Schade Particulier & Wft Schade Zakelijk te behalen en te voldoen aan de Permante Educatie plicht.

 

Adviseur Hypothecair krediet

Niveau: MBO (+)/HBO

Om als Adviseur Hypothecair Krediet aan de slag te mogen gaan, dient u het examen Wft Basis, Wft Vermogen & Wft Hypothecair Krediet te behalen en te voldoen aan de Permante Educatie plicht.

 

Adviseur Pensioen

Niveau: HBO (+)

Om als Adviseur Pensioen aan de slag te mogen gaan, dient u het examen Wft Basis, Wft Vermogen & Wft Pensioen te behalen en te voldoen aan de Permante Educatie plicht.