Home

Adviseur Schadeverzekering Particulier

Door het behalen van het examen Wft Schadeverzekering Particulier toon je aan dat je kunt adviseren over particuliere schaderisico’s (uitgezonderd inkomensverzekeringen). Je kunt gegevens van de klant inventariseren, een risicoanalyse opstellen, een passende oplossing adviseren, het advies beheren en begeleiding bieden bij schadebehandeling. Voor de beroepskwalificatie Adviseur Schadeverzekering Particulier dien je na het examen Wft Basis het examen Wft Schadeverzekering Particulier te behalen.

Wft kwalificatie EIFD

Wft Examens

Om als Adviseur Schadeverzekering Particulier aan de slag te mogen gaan, dien je de volgende Wft examens te behalen en te voldoen aan de Permanente Educatie (PE) plicht.

Wft Basis examen

Meer informatie

Aantal vragen: 42

 • 20 vragen kennis en begrip
 • 20 vragen vaardigheid en competenties
 • 2 vragen professioneel gedrag

Aantal punten: 64
Cesuur: 68%
Beschikbare tijd: 120 minuten

Boek hier je Wft Basis examen

Wft Schadeverzekering Particulier examen

Meer informatie

Aantal vragen: 49

 • 25 vragen kennis en begrip
 • 22 vragen vaardigheid en competenties
 • 2 vragen professioneel gedrag

Aantal punten: 73
Cesuur: 68%
Beschikbare tijd: 120 minuten

Boek hier je Wft Schadeverzekering Particulier examen

Eind- en toetstermen

Bekijk de officiële publicatie van de eind- en toetstermen voor de Wft examens op de website van het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD).

  Hulpmiddelen

  Onderstaande hulpmiddelen zijn toegestaan tijdens het examen. Deze worden verstrekt op de examenlocatie en hoef je dus niet zelf mee te nemen:

  • Eenvoudige (niet programmeerbare) rekenmachine
  • Schrijfmateriaal

  PE examen

  Om jouw diploma Wft Schadeverzekering Particulier geldig te houden, dien je in iedere PE periode het PE examen Schadeverzekering Particulier te behalen. Behaal je jouw diploma Inkomen in de huidige PE periode (1 april 2022-1 april 2025)? Dan hoef je pas in de volgende PE periode (1 april 2025-1 april 2028) voor de eerste keer PE examen te doen.

  Relatie met beroepskwalificatie Adviseur Zorgverzekering

  De Adviseur Schadeverzekering Particulier mag ook adviseren over zorgverzekeringen. Wanneer je naast de beroepskwalificatie Adviseur Schadeverzekering ook de beroepskwalificatie Adviseur Zorgverzekering hebt behaald, kun je er voor kiezen om enkel het PE examen Schadeverzekering Particulier te behalen. Houd er echter wel rekening mee dat je hiermee enkel jouw beroepskwalificatie Adviseur Schadeverzekering Particulier onderhoudt. Wanneer je in de toekomst besluit om jouw adviesactiviteiten te staken op het gebied van particuliere schadeverzekeringen, dien je het Bijzonder Examen af te leggen om jouw adviesbevoegdheid op het gebied van zorgverzekeringen opnieuw te herstellen.

  Voorbereiden op het Wft examen

  Opleiding Dukers & Baelemans

  Wil je je optimaal voorbereiden op dit examen? Bekijk dan de beschikbare opleidingen bij Dukers & Baelemans.

   

  Gratis oefenexamen

  Dukers & Baelemans stelt een gratis oefenexamen beschikbaar voor EIFD-kandidaten.

   

   

   

  Permanent Actueel

  Blijf aantoonbaar op de hoogte van alle actualiteiten op jouw vakgebied.